Ai intrebari? Nu ezita! 031.06.99.010
 

Termeni & Conditii

Termeni & Conditii
1. Definitii

www.defb.ro - Societatea Comerciala SC Fusha Blue Srl organizata in baza legii romane.

SITE - Domeniile www.defb.ro si subdomeniile acestuia

CONTINUT are urmatoarea definitie:

• toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament numeric;

• continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre www.defb.ro prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

• orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al www.defb.ro UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;

• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de www.defb.ro intr-o anumita perioada;

• informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care www.defb.ro are incheiate contracte de parteneriat, intro anumita perioada;

• date referitoare la www.defb.ro, sau alte date privilegiate ale acesteia.

SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).

MEMBRU - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre www.defb.ro si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

CONT - ansamblul format dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit unui singur MEMBRU accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.

CLIENT - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, ulterior crearii CONTULUI de MEMBRU.

DOCUMENT - prezentele Termeni si Conditii

CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.: contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicatie la distanta;

NEWSLETTER / ALERTA - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre www.defb.ro intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea www.defb.ro cu referire la informatiile continute de acesta.

TRANZACTIE - incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre www.defb.ro catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre www.defb.ro ( Euplatesc.ro.ro ) , indiferent de modalitatea de livrare.2. General

2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre Membru sau Client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre www.defb.ro si acesta.

2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea membrului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.

2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.www.defb.ro.

2.4. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Membrul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. Deasemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, www.defb.ro sau oricarui tert cu care www.defb.ro are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

2.5. In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:

• 2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de www.defb.ro prin intermediul site-ului, primirea newslettere-lor/alertelor si/sau comunicarilor din partea www.defb.ro de orice natura (electronic, telefonic, etc), fara nicio garantie ulterioara din partea www.defb.ro .

• 2.5.2. www.defb.ro va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

• 2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.6. Clientul / Membrul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.

2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze www.defb.ro , sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la www.defb.ro destinate acestui scop.

2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de www.defb.ro .

2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de www.defb.ro si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, www.defb.ro va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

2.10. Acest site este adresat doar Membrilor care au cel putin 18 ani, care s-au inregistrat corespunzator si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre www.defb.ro, indiferent de care ar fi motivul. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind Membru denotati faptul ca aveti varsta legala.

2.11. Site-ul www.www.defb.ro isi desfasoara activitatea doar pe teritoriul Romaniei, urmand ca, in viitor sa se extinda si in UE.3. Continut

3.1.Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a www.defb.ro sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care www.defb.ro detine licenta de utilizare si/sau publicare.

Daca ai vreo nelamuire sau reclamatie in legatura cu drepturile de proprietate intelectuala, te rog sa o raportezi printr-un email la adresa office@defb.ro.

3.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de www.defb.ro , includerea oricarui continut in afara site-ului www.defb.ro , indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al www.defb.ro asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al www.defb.ro .

3.3. Orice continut la care Membrul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre www.defb.ro si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea www.defb.ro cu referire acel continut.

3.4. Membrul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.

3.5. In cazul in care www.defb.ro confera Membrului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Membrul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea www.defb.ro pentru respectivul Membru, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului acordului de utilizare.

3.6. Niciun continut transmis catre Membru sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea www.defb.ro si/sau al angajatului www.defb.ro care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

3.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa.4. Contact

4.1. www.defb.ro publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Membru.

4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Membrul sau Clientul permite www.defb.ro sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.

4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea www.defb.ro de a contacta Membrul sau Clientul.

4.4. Accesarea site-ului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate www.defb.ro se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Membrului sau Clientului si www.defb.ro , considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea www.defb.ro in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.

4.5. www.defb.ro isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).5. Newslettere si alerte

5.1. In momentul care Membrul sau Clientul isi creaza un cont pe site, prin acceptarea termenilor si conditiilor este de acord implicit sa primeasca newslettere si/sau alerte din partea www.defb.ro .

5.2. Datele preluate de la Membru sau Membru in scopul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor pot si vor fi folosite de catre www.defb.ro in limitelePoliticii de confidentialitate.

5.3. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor de catre Membru sau Client se poate face in orice moment:

• 5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si/sau alerte primite.

• 5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi newslettere si/sau alerte si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.

• 5.3.3. Prin contactarea www.defb.ro , conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

5.4. Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau alertelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.

5.5. www.defb.ro isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora le va trimite newslettere si/sau alerte cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Membru sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newslettere si/sau alerte, fara niciun angajament ulterior din partea www.defb.ro , sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.

5.6. www.defb.ro nu va include in newslettere si/sau alerte transmise Membrului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al www.defb.ro , la momentul expedierii newslettere-lor si/sau alertelor.

 

6.1 Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice, SC www.defb.ro SRL, prin intermediul siteului www.www.defb.ro are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.

Scopul colectării datelor este:

- reclama, marketing si publicitate ( trimitere newslettere, alerte )

- statistica,

- servicii de comunicatie electronice (rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de client, contactarea clientului cu scopul de a confirma si finazlia comenda )

Sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare pentru gestionarea si expedierea comenzilor facute online sau telefonic. Refuzul dvs. determină incapacitatea societatii SC www.defb.ro SRL sa onoreze comenzile plasate.

Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi sunt comunicate numai următorilor destinatari: www.www.defb.ro , adica catre serverul pe care este hostat site-ul, fiind accesibile numai anumitor angajati din societatea comerciala.

"Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de SC www.defb.ro SRL " este egala cu "Abonarea la newsletter" pe care o puteti selecta facultativ oricand in navigarea pe site-ul www.www.defb.ro sau cand creati un cont nou. Bifand patratul din dreptul frazei va dati acordul sa primiti aceste informatii, lasandu-l liber, nebifat, nu va dati acordul.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere online scrisă, datată la adresa de email: contact@www.defb.ro cu titlul "dezabonare". De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei. Datele dumneavoastră nu vor fi transferate în afara teritoriului Romaniei.

Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.

Observaţie:

*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

6.2. www.defb.ro poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre www.defb.ro pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actionilor Membrului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea www.defb.ro si/sau al eventualilor terti cu care www.defb.ro SRL are contracte de parteneriat in acel moment.

6.3. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Membrul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.

6.4. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare cu care www.defb.ro a incheiat un contract ( Payu.ro ) .

6.5. www.defb.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului.

6.6. Politica de confidentialitate www.defb.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Membru exclusiv pe site. www.defb.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.

6.7. www.defb.ro se obliga ca datele colectate ale Clientului/Membrului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Membrului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.

6.8. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.

6.9. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre www.defb.ro ( Payu.ro ) are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.

6.10. www.defb.ro garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.

6.11. www.defb.ro nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.7. Politica de vanzare online

7.1. Accesul la serviciu

7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui Membru care poseda sau isi creeaza un cont.

7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Membrul va trebui sa accepte prevederile documentului.

7.1.3. www.defb.ro poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.

7.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.

7.1.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, www.defb.ro isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.

7.2. Produse si servicii

7.2.1. www.defb.ro poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care www.defb.ro are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.

7.2.3. www.defb.ro poate limita capacitatea de achizionare a unor produse ssau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.

7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) includ TVA.

7.2.5. Tarifele afisate pe site taiate de o linie semnifica pretul recomandat de catre producator pentru vanzarea in magazine, centre comerciale sau orice alte spatii comercial unde nu se practica discounturi. Aceste tarife au caracter pur informativ si nu au valoare juridica.

7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.

7.2.7. In cazul platilor online www.defb.ro nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

7.2.8. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea www.defb.ro , acestea fiind cu titlu de prezentare.

7.2.9. In descrierea produselor si/sau serviciilor www.defb.ro isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.

7.3. Valabilitatea ofertei

7.3.1. www.defb.ro isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Membrului sau Clientului.

7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.

7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat conform art nu se poate modifica.

7.3.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.7, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

7.3.7. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.7, atunci cand este contactat (contacteaza) de catre www.defb.ro conform cu art 7.4.2 si metoda de plata aleasa de acesta este cu card bancar.

7.3.8. Clientul poate renunta la produsele si/sau serviciile achizitionate prin contract, conform art. 7.9.

7.4. Comanda online

7.4.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.

7.4.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.

7.4.3. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca www.defb.ro poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de www.defb.ro , in functie de scop/situatie:

• 7.4.3.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii cu card bancar;

• 7.4.3.2. Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.defb.ro , in cazul platii cu card bancar.

• 7.4.3.3. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.

• 7.4.3.4. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 8.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)

• 7.4.3.5. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.

7.4.4. www.defb.ro poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:

• 7.4.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;

• 7.4.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de www.defb.ro , in cazul platii online;

• 7.4.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte

• 7.4.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea www.defb.ro si/sau partenerilor acestuia

• 7.4.4.5. fara nicio justificare.

7.4.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 7.4.3.

7.4.6. In cazul in care Clientul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul Clientului a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre www.defb.ro in maxim 48 de ore de la data la care www.defb.ro a luat la cunostinta acest fapt.

7.4.7. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, www.defb.ro va informa clientul asupra acestui fapt si va dispune deblocarea in contul Clientului a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul Clientului, in maxim 48 de ore de la data la care www.defb.ro a luat la cunostinta acest fapt.

7.4.8. In cazul in care clientul a ales metoda de plata prin card bancar, iar contravaloarea produselor/serviciilor comandate a fost blocata pe cardul sau, acesta are dreptul de a modifica continutul comenzii sale, in momentul in care este contactat de catre www.defb.ro conform art 8.4.3., in limita valorii blocate pe cardul sau.

7.4.9. In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.4.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mica decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, www.defb.ro va dispune deblocarea in contul Clientului a valorii diferentei dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 48 de ore de la data la care www.defb.ro a luat la cunostinta acest fapt.

7.4.10. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care www.defb.ro informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, cf. O.G. 130/2000 art. 2.

7.4.11. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea www.defb.ro, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

7.4.12. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.

7.5. Comanda telefonica

7.5.1. Clientul / Membrul nu poate efectua comenzi telefonice ci poate fi doar ajutat sa isi creeze un cont si sa plaseze o comanda online.

7.6. Contract si finalizare

7.6.1. www.defb.ro va include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client.7.9. Returnarea produselor

7.9.1. Clientul defb.ro poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, in urmatoarele situatii:

7.9.1.1. Coletele prezinta deteriorari severe

7.9.1.2. Produsele ce au fost livrate/facturate gresit

7.9.1.3 Produsele prezinta defecte de fabricatie

7.9.1.4. Produsele care au  specificatii (marimi/grosimi) eronat comandate de catre Client

7.9.1.5 Produsul nu este conform cu specificatiile de pe site.

7.9.1.5. "Consumatorul are dreptul sa de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor" conform  O.G. 130/2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din siteuri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 7 alineatul 1..

7.9.2. Clientul este obligat sa notifice defb.ro intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa sau telefonic(e-mail/fax/etc) in termen de maxim 14 zile de la primirea produselor.

7.9.3. Clientului care a notificat defb.ro conform art 7.9.2, ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la defb.ro in maxim 10 zile lucratoare de la data expedierii notificarii, in caz contrar defb.ro considerand cererea nefondata/invalida, putand refuza returul.

7.9.4. Clientul defb.ro nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract, si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii:

7.9.4.1. Inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit, exceptie facand situatia prevazuta la art. 7.9.1.3.

7.9.4.2. Cererea de returnare are data de expediere care depaseste perioada de 10 zile lucratoare prevazute conform art 7.9.1.4, din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

7.9.4.3. In cazul returnarii produsului in una din situatiile prevazute la  7.9.1, iar produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte, sigiliul intact si documentele care l-au insotit, fara urme care pot indica a produsul a fost purtat).

7.9.4. Conform  O.G. 130/2000 art. 10 lit.c. defb.ro isi rezerva dreptul de a nu accepta retururi pentru produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, cum ar fi produse de lenjeria intima, costume de baie, bijuterii, ceasuri, ochelari de soare, produse din piele, genti, portofele si in general alte accesorii. Membrul/Clientul va fi informat pe pagina fiecarui produs daca acesta este returnabil sau nu. Produsele ce constituie un kit trebuie returnate ca un kit. Pantofii trebuie sa nu fie folositi si să fie returnaţi în ambalajul original nedeteriorat, cutiile fiind considerate ca o parte a produsului. Ochelarii de soare trebuie să fie intacţi la returnare.

7.9.5. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 30 de zile de la confirmarea returului. Returnarea se face numai in conturi indicate de Client, nefacandu-se retururi in numerar sau ramburs.

7.9.6. In cazul inlocuirii produsului cu unul identic,  incluisv in cazul prevazut de 7.9.1.3., inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

7.9.7. In cazul in care Clientul care a returnat un produs in conformitate cu prevederile art 7.9.1.3, iar defb.ro nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, acesta va oferi Clientului contravaloarea produsului in conformitate cu 7.9.5.

7.9.8. Contravaloarea serviciilor suplimentare incluzand dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitata de catre client, nu se ramburseaza.

7.9.9. In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Client, exceptie facand situatiile prezentate la punctele 7.9.1.1, 7.9.1.2. si 7.9.1.3., 7.9.1.4.  precum si in cazul lipsei conformitatii conform 7.8.1., situatie in care defb.ro va suporta contravaloarea transportului. De asemenea, in cazul livrarii unui produs/produse necomndat(e), conform 7.4., cheltuielile de returnare sunt in sarcina defb.ro. In cazul suportarii cheltuielilor de returnare de catre defb.ro se utilizeaza firma de curierat cu mentiunea “ plata la destinatar”.

Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD)

Ce este Regulamentul general privind protecția datelor?

Regulamentul general privind protecția datelor (RGPD), care intră în vigoare de la 25 mai 2018, creează reguli consecvente privind protecția datelor în Europa. Acesta se aplică companiilor care au sediul în UE și companiilor globale care procesează date personale în UE.

Deși multe dintre principiile Regulamentului general privind protecția datelor au la bază reguli actuale ale UE privind protecția datelor, Regulamentul are un domeniu de aplicare mai larg și impune standarde mai prescriptive și amenzi substanțiale. De exemplu, solicită un standard mai ridicat de consimțământ pentru utilizarea anumitor tipuri de date și lărgește drepturile indivizilor în privința accesului și portării datelor lor. De asemenea, el stabilește puteri de aplicare semnificative, permițând autorității de supervizare a unei companii să solicite amenzi de până la 4% din venitul global anual pentru anumite violări

Temei Cerințe și implicații pentru produse

Necesitatea contractuală

Datele procesate trebuie să fie necesare pentru Serviciu și definite în contractul semnat cu individul
Consimțământul

Necesită un consimțământ liber acordat, specific, informat și lipsit de ambiguități, exprimat printr-o acțiune afirmativă clară
Utilizatorii au dreptul să-și retragă consimțământul, lucru care trebuie să le fie adus la cunoștință
Consimțământul trebuie să fie acordat de o persoană care să aibă vârsta legală prevăzută în Statul membru respectiv pentru exprimarea consimțământului, în caz contrar trebuie să fie acordat sau autorizat de către un părinte/tutore
Consimțământul explicit este obligatoriu pentru anumite etape de procesare (de exemplu, pentru categorii speciale de date personale)
Interesele legitime

O companie sau un terț trebuie să aibă interese legitime, care să nu fie anulate de drepturile sau interesele indivizilor.
Procesarea datelor trebuie să fie întreruptă dacă un individ ridică o obiecție.

Date stocate de defb.ro pentru a putea onora o comanda sunt:
1.Nume Prenume
2.Adresa livrare sau facturare
3.Numar telefon

Cookies strict necesare
Aceste cookie-uri sunt necesare pentru ca site-ul să ruleze și nu poate fi oprit. Aceste module cookie sunt setate numai ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs., cum ar fi limba, moneda, sesiunea de conectare, preferințele de confidențialitate. Puteți seta browserul dvs. să blocheze aceste module cookie, dar site-ul nostru poate să nu funcționeze atunci.

Analize de trafic si statistici
Aceste cookie-uri ne permit să măsuram traficul vizitatorilor și să vedem sursele de trafic prin colectarea de informații în seturi de date. De asemenea, ne ajută să înțelegem ce produse și acțiuni sunt mai populare decât altele.';

Marketing and Retargeting
Aceste cookie-uri sunt de obicei stabilite de partenerii noștri de marketing și de publicitate. Aceștia pot fi utilizați de aceștia pentru a vă crea un profil de interes și pentru a vă afișa ulterior anunțuri relevante.  

Toate datele legate de contul d-voastra le gasiti in sectiunea "Contul meu " acestea putand fi modificate sau sterse dupa preferinta.